Fortsatta trädprotester

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna mot att fälla lindarna i allén längs Vasagatan fortsätter.

Under söndagen hölls en demonstration arrangerad av boende i Vasastan och på plats fanns trädspecialister som ville visa att beslutet att fälla träden är fel.

Beslutet att ta ner lindarna längs Vasagatan har väckt protester från bland annat arborister, alltså trädexperter, som hävdar att träden visst kan stå kvar.

Stora håligheter
Men, enligt park- och naturförvaltningen finns det stora håligheter i träden och många av grenarna är dåligt förankrade, vilket gör träden instabila och farliga att ha i gatumiljö.

Det var i måndags som park- och natruförvaltningen började att ta ner träden men fick sedan avbryta eftersom de fick veta att det krävdes bygglov för att ta ner dom.

Nu inväntar man på besked på den inlämnade bygglovsansökan och under tiden hoppas boende i området att deras protester och överklaganden ska få gehör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer