Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg och Klars Friberg, regionchef på polisen i Väst under presskonferensen om den omkomne polisen. Foto: TT/Thomas Johansson

Polisman kördes ihjäl efter rån – förundersökning läggs ned

I slutet av juli kördes en polisman ihjäl på motorvägen när han till fots jagade fyra misstänkta butiksrånare. Nu har förundersökningen om trafikolyckan lagts ner.

Den 23 juli i år fick jakten efter fyra misstänkta rånare ett tragiskt slut när den 44-årige polisen blev påkörd på E20 strax utanför Göteborg. Han fick snabbt hjälp på plats av sina kollegor, men hans liv gick inte att rädda.

LÄS MER: Polis påkörd efter väpnat rån

Bilföraren, som var en ung man, chockades svårt av händelsen. Allt tydde redan från början att det rörde sig om en tragisk olycka.

Polisens förundersökningsledare Tony Högberg vid trafikpolisen säger till P4 Göteborg att det saknas grund för att misstänka föraren för ett brott och därför har förundersökningen lagts ner.

LÄS MER: Hedrade sin döda kollega med tyst minut

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer