Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotbollsförbundet: Kommer ställa till problem

De många träningarna och matcherna som är inplanerade fram till årsskiftet måste flyttas någon annanstans på grund av de förstörda konstgräsbanorna.
– Vi har ju jättemycket verksamhet på Heden, säger ordförande i Göteborgs fotbollsförbund.

De förstörda konstgräsbanorna på Heden kommer att skapa problem för Göteborgs fotbollslag.

Bert Andersson, ordförande i Göteborgs fotbollsförbund, säger till SVT Nyheter Väst att han absolut inte vill ha någon pajkastning med ridsporten, men att detta så klart ställer till det för fotbollspelarna i Göteborg.

– Vi har ju jättemycket verksamhet på Heden. Det är inte alls bra på något sätt, säger han.

Oklart varför banorna förstördes

Thomas Walfridsson på Got Event, som var projektledare i EM-organisationen, säger att de i samarbete med Idrotts- och föreningsförvaltningen gjort allt de kunnat för att se till att skydda konstgräsbanorna.

-  Det här är inget vi kunde ha förutspått utan vi försökte förbereda och skydda konstgräsplanerna så mycket vi har kunnat. Men nånting har gått snett, säger han.

Nu ska Got Event och Idrotts- och föreningsförvaltningen utreda varför planerna blev förstörda. Under tiden försöker man hitta alternativ för de träningar och matcher som är bokade på Heden under resten av året.

– Det är jättebeklagligt att idrottare blir lidande, eftersom Göteborg och framförallt Heden är en sådan mötesplats för Göteborgarna och motionärerna, säger Thomas Walfridsson.

Tar saken med ro

Bert Andersson säger påverkan på fotbollsföreningarna så klart kommer bli stor eftersom man använder de konstgräsplaner som finns fullt ut. Men han tar ändå saken med ro.

Har ni någon annanstans att vara?

– Vi får väl göra om våra spelscheman och fixa och dona lite. Det är inte alls bra, men värre saker har väl hänt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer