Strax efter skjutningen greps flera män för inblandning i skottlossningen i centrala Borås. Foto: Johan Valkonen/JVFOTOPIX

Frisörskjutningen: Tre män hämtades till förhör

Uppdaterad
Publicerad

Tre män hämtades in till förhör för skjutningen på en frisörsalong i Borås. Männen som är i 25-årsåldern är misstänkta för medhjälp till försök till mord.

– Två av männen släpptes under dagen och den tredje kommer vi att hålla ett förhör med senare idag, säger Martin Svensson, kammaråklagare.

De två männen som släpptes idag är fortsatt misstänkta för brott, enligt åklagaren. I början av februari kommer det att väckas åtal i ärendet och det är oklart hur många som kommer att åtalas.

– Jag vill inte gå in på det i nuläget och kan heller inte berätta varför de tre männen är intressanta i utredningen, säger Martin Svensson.

Det var den 11 september vid halv fem-tiden på eftermiddagen som en frisör hittades med allvarliga skottskador på sin salong i centrala Borås. Ganska snabbt visade det sig att den skadade mannen hamnade i skottlinjen, då måltavlan var en gängkriminell från nätverket Hässleholmen/Hulta. Den 26-årige mannen var vid tiden för skjutningen efterlyst av både polis och åklagare.

– Vi har några åtgärder kvar. Jag tycker att det har kommit fram intressanta saker i utredningen och det kommer att finnas tillräcklig bevisning för en fällande dom, säger han.

Han fortsätter:

– Vi har ett fortsatt intensivt utredningsarbete och vi har polisresurser som är avsatt för detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer