Magnus Kahnberg har gjort sitt i rinken. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Frölundaveteranen slutar i klubben

Uppdaterad
Publicerad

Frölundaveteranen Magnus Kahnberg slutar i klubben. Efter flera skador – bland annat mot huvudet – väljer forwarden att lägga Frölundatröjan på hyllan.

 Frölundaforwarden Magnus Kahnberg slutar i klubben, skriver Göteborgs-Posten. Den målfarlige veteranen har varit en ikon i Göteborg i flera år men väljer att sluta i Frölunda efter att ha varit skadedrabbad under en tid.

35-åringen fick stora delar av säsongen 2011/12 förstörd efter att ha åkt på en otäck huvudtackling från Linköpings Sebastian Karlsson.

– Den gången var jag borta från hockeyn i tio veckor – men hela den processen tog lång tid, som människa. Jag var rejält dålig i ett år. Personlighetsförändrad, med ett kort tålamod. Jag kände inte igen mig själv – och det tar tid att bearbeta, säger han till GP.

”Kanske är skitsugen”

I fjol stod Magnus Kahnberg för en bra säsong där han sköt 33 poäng på 55 spelade matcher i SHL. Nuvarande säsong spelade han bara 26 och stod i dessa för ett mål och fyra assist. Också denna gång är det huvudskada som stoppat honom. Något som gör att han inte vågar chansa. Enligt Göteborgs-Posten har han berättar för sportchefen Christian Lechtaler att det inte blir någon fortsättning i Frölunda. Om det är definitivt slut på karriären återstår att se.

– Jag vill inte ta nåt beslut innan jag själv känner att jag är frisk. När jag är det och hunnit träna några månader och kroppen känns bra igen, så vill jag känna känslan … jag kanske är skitsugen att spela igen då, säger han till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.