Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var på väg 156 som de båda fordonen smällde ihop. Foto: Joakim Eriksson, Agena Foto

Frontalkrock mellan buss och personbil i Härryda – två döda

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har dött efter att en personbil och en buss med 20-tal passagerare ombord har kolliderat på en riksväg vid Stora Bugärde i Härryda kommun. Flera andra personer är skadade uppger polisen.

Bussen trafikerar en av Västtrafiks linjer men opereras av bolaget Nobina.

– Det här är en jätteallvarlig olycka och vi har upprättat en central och lokal krisledning enligt vår nationella krisplan, säger Carin Tellström, presskommunikatör på Nobina.

Vid 18.30 kom larmet om en trafikolycka där en personbil och en linjebuss frontalkrockat på väg 156 i Härryda kommun. Räddningstjänst och nio ambulanser kallades till platsen.

Strax efter klockan 23 meddelade polisen att två personer omkommit i kraschen, en man i 65-årsåldern och en 25-årig man. Anhöriga är underrättade. Tre andra personer har förts till sjukhus med ambulans med oklara skador, och flera andra ska ha blivit lindrigt skadade.

Stort räddningspådrag

Räddningstjänsten var på plats med två ledningsenheter och cirka 20 räddningspersonal. Vid 21.30 hade räddningstjänst och ambulanser lämnat olycksplatsen.

Vad som har orsakat olyckan är ännu oklart.

– Det kommer att göras en utredning på hur det gick till. Både bilen och bussen är tagna i beslag och ska bärgas. När räddningstjänsten börjar bli klara så kommer polisen att ta över insatsen och samla bland annat vittnesuppgifter, säger Jenny Widén polisens presstalesperson.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.