Frontalkrock mellan lastbil och personbil utanför Borås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har förts till Sahlgrenska universitetssjukhuset med ambulanshelikopter efter att en lastbil och personbil kolliderat utanför Borås.

– Hans tillstånd är livshotande, säger Lisa Räng som är presskommuikatör på SU.

Räddningstjänsten larmades till platsen vid klockan 10 på måndagsförmiddagen efter att en lastbil och en personbil kolliderade på väg 183 mellan Fristad och Borgstena. 

– En person är förd till lasarett med ambulanshelikopter, säger Niklas Ignell, inre befäl vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Enligt polisen så handlar det om en allvarlig olycka.

– Föraren ska köra ut från en mindre väg men på grund av underlaget så glider personbilen ut och då kommer lastbilen och kör in i sidan, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

– Mannen är i 25-årsåldern och hans tillstånd är livshotande. Mer än så kan jag inte kommentera, säger Lisa Räng som är presskommunikatör på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

På tisdagsmorgonen var mannens läge fortfarande allvarligt, enligt Sahlgrenska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.