Foto: Niklas Göransson

Frontalkrock på E20 – en person allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En frontalkrock inträffade på E20 utanför Hol. Tre personer är skadade vara skadade, varav en allvarligt. Vägen har under drygt en timme varit helt avstängd och det har bildats köer på platsen.

Två bilar frontalkrockade på E20 under tidig måndag eftermiddag utanför Hol norr om Alingsås. Tre personer var inblandade i olyckan och samtliga är avförda till sjukhus.

– En person ska vara allvarligt skadad och är förd med ambulanshelikopter till Sahlgrenska, uppger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Den skadade personen ska vara en kvinna i övre tonåren enligt Sahlgrenska sjukhuset. Hur pass allvarliga hennes skador är är ännu så länge oklart.

E20 avstängd

E20 var under drygt en timme avstängd i båda riktningar men enligt Trafikverket släpptes trafiken på igen vid 15:30.

Det ska ha uppstått stora störningar i trafiken på grund av stoppet, och polisen har försökt leda om trafiken till mindre vägar runt omkring.

– Det är rörigt på platsen, en del bilar försöker vända, säger Jenny Widén.

Strax innan klockan 16 ska trafiken börjat rulla igen i båda riktningar enligt Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.