Intresset för att vara med på Gothia Cup är stort – både lokalt och internationellt. Foto: SVT

Fullbokat på Gothia Cup – efter fem minuter

Publicerad

När Gothia Cup under tisdagen öppnade anmälan för nästa års fotbollsturnering tog platserna för de lokala lagen slut på fem minuter – vilket är rekordsnabbt.
– Det känns väldigt roligt att intresset ökar varje år, säger Niclas Freiholtz som är tävlingsledare.

230 stycken lokala lag hann anmäla sig till nästa års cup på bara fem minuter. Aldrig förr har platserna gått åt så fort.

– Dels tror jag att det beror på att intresset för Gothia Cup ökar och att man vill säkra sin plats, säger Niclas Freiholtz som är tävlingsledare på Gothia Cup.

Stort intresse internationellt

Det var inte bara lokala lag som hängde på låset. Efter en halvtimme hade över 400 lag, från 13 länder, anmält sig. Bland annat från Skottland, Portugal, USA och Kanada.

Platserna för de lokala lagen är slut men det har även varit ett stort intresse för de andra kategoriena. De deltagande lagen anmäler sig till fyra olika kategorier: boende på skola, boende på hotell, lag som ordnar egen inkvartering och lokala lag som bor hemma under turneringen.

– Det gäller att hänga på låset litegrann, men totalt kan vi ta emot drygt 1 700 lag, säger Niclas Freiholtz.

Här nedan kan du höra Tyska Sören Thalau berätta hur det är att vara domare i Gothia cup.

Tyska Sören Thalau är en av rekordmånga utländska domare på årets Gothia cup. Foto: SVT/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer