Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Villan var helt övertänd och räddningstjänsten fattade beslutet att låta den brinna ner till grunden. Foto: Mikael Berglund

Villa helt nedbrunnen i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En fullt utvecklad brand härjade i en villa i Uddevalla på fredagen. Villan brann ner till grunden. Inga personer skadades vid branden.

SOS Alarm larmades klockan 11.50 om en brand i en villa i Uddevalla. Branden ska ha börjat på en altan och sedan spridit sig till hela villan.

– Villan var helt övertänd när vi kom till platsen, säger Andreas Svenblad, inre befäl på Räddningstjänsten mitt Bohuslän.

Räddningstjänsten var på plats med två styrkor. Även polis var på platsen och spärrade av ett område kring villan för att låta räddningstjänsten arbeta fritt.

Spridningsrisk

Man fattade tidigt beslut om att låta villan brinna ner till grunden. Även ett intilliggande garage brann ner.

I inledningsskedet fanns det risk för att branden skulle sprida sig.

– Vi arbetar med att förhindra att branden sprider sig till annan bebyggelse och mark, säger Svenblad.

Inga personskador

Det var boende som larmade om branden. Alla som befann sig i villan tog sig ut på egen hand och det finns inga uppgifter om personskador.

– Eventuellt fanns det två katter i villan, men det är oklart var de är, säger Tomas Fuxborg, polisens presstalesperson region väst.

Enligt polisen uppger räddningstjänsten att branden kan ha startat i en gräsklippare, men det är inget som räddningstjänsten bekräftar.

Villan nedbrunnen

Vid klockan 13.20, en och en halvtimme efter första larmet, var villan i princip nedbrunnen och branden hade minskat i intensitet.

– Tak och väggar har rasat in. Vi har låtit den brinna ner under kontrollerade former, säger Johan Bäckström, inre befäl på Räddningstjänsten mitt Bohuslän.

Strax efter klockan 15 på fredagseftermiddagen var en styrka från räddningstjänsten kvar på platsen för bevakning och eftersläckning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer