Flerfamiljshuset i Säve får brinna ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus i Säve började vid 16-tiden på fredagen brinna. Flera styrkor har varit på plats för att bekämpa elden.

– Omständigheter på platsen gör att vi rubricerar detta som misstänkt mordbrand, säger Hans-Jörgen Ostler som är polisens presstalesperson.

Det rör sig om en brand i ett flerfamiljshus i Säve på Hisingen. Fem personer är skrivna på adressen och enligt uppgift till polisen var tre hemma när branden bröt ut. Larmet kom vid 16-tiden på fredagseftermiddagen och lågor slog ut ur byggnaden när räddningstjänsten kom dit.

– En person är förd med ambulans till sjukhus och har rökskador. Tillståndet för de två andra har jag inga uppgifter om, säger Hans-Jörgen Ostler.

Anmälan om mordbrand

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand och kommer göra en teknisk undersökning.

Två enheter från räddningstjänsten var på plats under natten, men inte för att släcka.

  – Huset är så pass övertänt att att det inte gick att rädda, det får brinna ner kontrollerat, säger Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.