En livshotande skadad efter brand i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt under morgonen ut i en lägenhet på Tredje Långgatan i Göteborg. När räddningstjänsten anlände till platsen var två trapphus rökfyllda. Man har under morgonen evakuerat flera personer och en person är förd till sjukhus med livshotande skador.

Vid halv sex-tiden kunde räddningstjänsten meddela att branden var släckt. Senare under morgonen uppgav man att flera enheter hade börjat vända hemåt.

– Det är i nuläget alldeles för tidigt att säga vad som startat branden, men vi har utrymt på plats, säger Betina Svensson, larm och ledningsoperatör, Räddningstjänsten Storgöteborg.

Livshotande skador

En medelålders kvinna som är boende i den brinnande lägenheten har fått föras till sjukhus med livshotande skador. Detta uppger Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Man kan i nuläget inte gå in på fler detaljer.

På fredagsmorgonen var kvinnans tillstånd oförändrat.

Kunde fått stor spridning

En av de rökfyllda trappuppgångarna har fått utrymmas helt till en lokal i närheten.

– Branden kunde haft en väldigt effekt och stor spridning om den inte upptäckts så tidigt som den gjorde. Det var en effektiv räddningstjänst som var på plats men framför allt var människor snabba att larma, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen region Väst.

Polisen har i samband med händelsen upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.