Fyra gripna för försök till mord – man knivskuren i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En man är allvarligt skadad efter att han ska ha blivit knivskuren i en lägenhet i Uddevalla under natten till fredag. Fyra personer har anhållits misstänkta för försök till mord.

Ett samtal kom in till polisen vid fyratiden på morgonen från en lägenhet där flera män befann sig. I lägenheten hittades en knivskuren man.

– Vi åkte till lägenheten man ringde ifrån och hittade en blodig och skadad man. Det var inringaren som sade att det var en knivskada, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Den skadade mannen kördes till sjukhus med ambulans.

– Han kom idag in med skador som vi betecknade som allvarliga men inte livshotande, berättar Niklas Claesson, kommunikationschef på Norra Älvsborgs Länssjukhus.

Fyra män begärs anhållna

Enligt vittnen ska gärningsmannen ha lämnat platsen, men de män som var i lägenheten när polisen kom fram togs med för förhör. Polisen kunde efter spaning i området även gripa ytterligare en man.

Sammanlagt är det fyra män som efter förhör har gripits misstänkta för försök till mord. På fredagsförmiddagen anhölls männen.

– Jag vet att åklagaren har fattat beslut om att samtliga ska anhållas för att händelsen ska kunna utredas, säger Ulla Brehm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.