Äldreboendet Riddarstensgårdens i Lerum Foto: SVT

Man misstänks ha våldtagit fyra på äldreboende

Uppdaterad
Publicerad

En man sitter sedan sedan knappt två veckor häktad misstänkt för 19 fall av grova våldtäkter på ett äldreboende i Lerum. På tisdagen meddelar åklagaren, Hediye Kurt, att offren ska vara fyra olika personer.

Den man som misstänks för flera grova våldtäkter på äldreboendet Riddarstensgården i Lerum ska ha utsatt fyra personer som bott på hemmet. Det säger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Våldtäkterna ska ha ägt rum under 2015-2019.

– Vi kan nu lämna uppgifter om att det gäller brott riktade mot fyra personer som varit boende på äldreboendet vid aktuell tid. De berörda är informerade, säger kammaråklagare Hediye Kurt vid åklagarkammaren i Borås.

Riddarstensgården

Grova våldtäkter

Den misstänkte mannen är i 30-årsåldern och har tidigare arbetat på boendet. Mannen häktades i förra veckan på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.

När misstankarna blev kända härom veckan kom det som en chock för personalen, vilket SVT Nyheter Väst berättat om tidigare.

Mannens försvarsadvokat har tidigare uppgett att hans klient, som även misstänks för barnpornografibrott, nekar till samtliga misstankar.

Så här har sa åklagaren i samband med att mannen häktades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Riddarstensgården

Mer i ämnet