Bråk efter rån i centrala Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man blev under natten till söndagen rånad av två personer. När mannen tillsammans med sitt sällskap försökte ta tillbaka godset uppstod ett bråk.

– Det är ett råntillfälle med flera målsägande, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst.

Vid 03:30 tiden larmades polisen till Kungsparken i Göteborg efter att en man blivit rånad på sin mobiltelefon och halskedja av två gärningsmän.

Fyra personer – ett råntillfälle

Initialt uppgav polisen att det handlade om fyra personer som blivit rånade men senare under förmiddagen berättade Jenny Widén att det var en man som blivit rånad och när mannen tillsammans med sitt sällskap försökt ta tillbaka halskedjan uppstod ett bråk.

– Jag vet inte om samtliga av dem blivit av med gods men det är ett råntillfälle med flera målsägande, säger hon.

Inga tillhyggen användes under händelsen och det finns inga uppgifter om personskador. Polisen söker i området efter de misstänkta gärningspersonerna, ingen är i nuläget gripen.

Flera rån i regionen under helgen

Det har skett flera rån under helgen. Under natten till lördagen rånades flera män på halskedjor, mobiltelefoner och plånböcker i både Skara, Göteborg och Borås. Vid flera av rånen användes knivar. I Borås blev en man hotad med kniv och misshandlad i en gångtunnel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.