Gaslarm – byggnad i Göteborg utrymd

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad på Hisingen i Göteborg utrymdes på onsdagsförmiddagen efter ett gaslarm.

Ambulans, räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen.

Vid 12-tiden avslutade räddningstjänsten sin insats på platsen.

Det var vid 11.30-tiden som brandlarmet gick i en kontorsfastighet i närheten av Backaplan i Göteborg.

– Där har man känt gaslukt, och det finns gaslukt. Byggnaden är utrymd, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Lotta Molander berättar att det rör sig om en hel del människor som nu fått lämna byggnaden, men kan inte ange ett konkret antal.

– Vi är på plats och inväntar gasjouren.

Flera företag

I byggnaden finns flera företag, berättar hon. Bland annat en butik och ett gym. Senast förra veckan ska man ha känt gaslukt i fastigheten.

– Man hade tydligen haft problem med detta veckan innan. Det finns gammal gas i ledningarna i gatan. Jag vet inte om de har gas i fastigheten nu mera, säger Lotta Molander.

Vid 12-tiden meddelade räddningstjänsten att man var färdiga på platsen.

– Vi känner ingen gaslukt och kommer snart att åka härifrån. Vi har lämnat över ärendet till gasjouren. De människor som lämnade byggnaden kommer nog snart att få gå in igen, säger Fredrik Johansson, larm- och ledningsopreatör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.