Foto: SVT

GKN permitterar 1 600 från fabrik i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Den internationella flygkrisen slår mot Trollhättan och företaget GKN Aerospace. Mitt i påskveckan korttidspermitteras 1 600 personer från företaget.

– Det är ett bra beslut, vi tror på det, säger IF Metalls Janne Thorsell.

Trollhättans största arbetsgivare GKN Aerospace kommer korttidspermittera 1 600 från företaget på tisdag nästa vecka. Det blev klart under onsdagen.

Av de anställda som berörs är cirka 700 medlemmar i IF Metall-klubben. För dem kommer arbetstiden att sänkas med allt ifrån 20 till 60 procent de närmaste fyra månaderna.

Coronaviruset i Västsverige

– De flesta medlemmar är positiva till det här och vi tror att det ska räcka med fyra månader. Sen får vi se vad företaget gör, säger Janne Thorsell, vice ordförande IF Metallklubben på GKN Aerospace.

Oviss framtid

Enligt företaget är det produktionen till civilt flyg som påverkas av permitteringarna. Rymd- och militärproduktionen ska inte påverkas.

– Framtiden är oviss och ingen kan idag säga när det vänder igen. Vår förhoppning är att det inte dröjer länge innan vi är igång som vanligt igen med den civila produktionen, säger Martin Thordén, VD för GKN Aerospace Sweden, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet