Godståg har spårat ur – vagnar blockerar trafik på E45:an

Uppdaterad
Publicerad

Ett godståg spårade under natten ur och blockerade E45:an i Göteborg. Problemet orsakade stora köer i morgontrafiken.

Under natten till torsdag, vid fyra på morgonen, spårade ett godståg ut vid en övergång där E45 och Marieholmsgatan korsar varandra i östra delarna av Göteborg.

– Det var ett tåg där två vagnar spårade ut vid 45:an. Tåget har på något sätt kommit fel, sade Lotta Molander, ledningsoperatör räddningstjänsten Storgöteborg

Vagnarna välte inte, men hamnade på E45:an och blockerade trafiken.

– Vägen var avstängd helt under natten, det kan handla om en växel som stått i fel läge, sade Lotta Molander.

Blockerade hela vägen

Efter några timmar kunde trafiken släppas på i ena riktningen.

– Godståget spårade ut och blev stående över hela vägen och blockerade, berättat Daniel Gyllén, vägtrafikledare vid Trafikledningen Väst, och fortsätter:

– Just nu är det lite trångt, men det är öppet i bägge fälten i norrgående riktning. Söderut och in mot Göteborg är ett körfält avstängt, det är köer där nu, sade Daniel Gyllén, vägtrafikledare vid Trafikledningen Väst.

Olyckan påverkade morgontrafiken kraftigt.

– Det är väldigt besvärligt, det är långa köer, sade Daniel Gyllén.

Problemet löst

Vid 10.30-tiden kunde Trafikverket meddela att olyckan var uppklarad.

– Det är helt uppklarat. De lyfte upp vagnarna och körde iväg dem och inspekterade spåret, Maria Bergman, vägtrafikledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.