Tim Albertsson, 15, under EM-tävlingarna. Foto: Privat

Gokartstölden stoppar Tims säsong

För bara ett par veckor sedan körde 15-årige Tim Albertsson från Götene EM i Gokart. Nu är säsongen över och karriären hotad efter att tjuvar bröt sig in och stal bilarna han kör.
– Det känns hemskt. Det kanske inte hörs på mig men det är väldigt synd för jag missar några stora tävlingar, säger Tim Albertsson.

Det var förra helgen som tjuvar bröt sig in på företaget Gokart och events vid Kinnekulle Ring. Väl på plats stal och förstörde de datorer och inredning men de kom också undan med en släpkärra lastad med elverktyg och två gokartbilar, vilket NLT var först med att berätta.

– Vi har fått tillbaka släpkärran men bilarna är borta. Polisen har egentligen inga spår, de kan ha skickat dem utomlands eller vad som helst, säger Tims pappa Peter som äger gokartföretaget.

Tillhör världseliten

För bara ett par veckor sedan körde Tim Albertsson EM i Kristinehamn. I tävling med 54 andra förare lyckades han ta sig upp till en åttondeplats innan hans gokart fick motorhaveri och han missade finalen.

– Det händer ofta för motorerna är pressade till högsta gränsen, säger Tim Albertsson.

Förarna han tävlade mot är inte bara de bästa i Europa utan också i världen eftersom det är i princip samma förare som ställer upp i VM-tävlingarna. Tim berättar att alla andra förare på EM var sponsrade och han själv var den enda som kom dit som privat förare.

– Jag har inte försökt att få sponsorer men i och med det här har jag väl nu nått den gränsen då jag måste ha det, säger han.

Försöker hålla sig positiv

Sponsorskap skulle kunna bli räddningen för en ny gokart blir svårt att fixa. Familjen har försökt få in uppgifter om vart gokartsen kan ha tagit vägen men utan framgång. En ny gokart berättar Tim kostar runt 40.000 kronor och till det kommer kostnaderna för att få dem så bra som möjligt inför tävling.

Klart är att Tim Albertsson kommer att missa ett flertal stora tävlingar framöver och när han kan komma tillbaka bakom ratten är oklart. Ändå håller han sig positiv.

– Jag försöker alltid att tänka framåt och går ut och springer varje dag och tränar hela tiden så fast att det här har hänt så fortsätter jag att träna. Man måste ha fysiska nivån på topp när det är dags igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer