Snökanonerna står oanvända på grund av det milda vädret Foto: TT

Götalandsmästerskapen flyttas på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Götalandsmästerskapen i längdskidor blir inte av som planerat. Anledningen är snöbristen på Hagatorpet i Tranemo.

– Alla skidåkare i det här landet sitter och väntar på kylan, det är det vi lever för, säger Fredrik Finnskog, tävlingsledare för Götalandsmästerskapen.

Det milda vädret håller i sig på flera ställen i Västsverige. Några som drabbas är deltagarna i skidtävlingen Götalandsmästerskapen.

– Vi har flyttat fram tävlingen. Götalandsmästerskapen är en stor tävling och det blir ingen rättvis tävling om vi genomför den på det spåret vi har. Kylan har varit för dålig, säger Fredrik Finnskog.

Tävlingen var tänkt att genomföras mellan den 18 och 19 januari men nu har den flyttats fram på obestämd tid.

– Förhoppningen är att vi ska kunna genomföra tävlingen i mars istället, men det är inte säkert, säger Fredrik Finnskog.

”Jättetråkigt”

Omkring 50 funktionärer har jobbat med tävlingen och för dem har det varit en stor besvikelse, berättar han.

– Hela klubben har arrangerat och lagt ner jättemycket tid så det är jättetråkigt, samtidigt hoppas vi på att det ska vara bättre förutsättningar i mars. Det känns som att vintern har börjat komma senare på sistone, säger han och fortsätter.

– Vi ska göra allt vi kan för att det ska bli en riktigt bra tävling när vi väl kör den. Ungdomar vill tävla i längdskidor och därför är det viktigt att den blir av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.