• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Arkivbild TT

Göteborg blir värd för veteran-VM i friidrott

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg tävlade mot Tammerfors i Finland och L´Aquila i Italien. Beslutet togs på lördagen efter en omröstning i spanska Màlaga.

– Vi tror att en avgörande faktor var vår erfarenhet av att genomföra stora internationella evenemang och det starka samarbetet vi har mellan stad och förbund, säger Åsa Borvén, event manager på Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

Tävlingen pågår under två veckor och lockar runt 8 000 deltagar från över 100 nationer. De tävlande är alla över 35 år gamla. Sammanlagt räknar man med att 20 000 gäster kommer att besöka tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.