Göteborgare har vunnit 138 miljoner – men vet inte om det

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Spel söker med ljus och lykta efter en man i Göteborg, vars Lottorad för 40 kronor gav en vinst på nästan 138 miljoner kronor.
– Det brukar gå ganska fort att hitta en storvinnare, men än så länge är han nog omedveten om vad som hänt, säger Pierre Jonsson på Svenska Spel.

137 916 733 kornor. Så stor blev Drömvinsten som föll ut i onsdagskvällens Lottodragning. Det som krävdes var sju rätt på Lotto1 och två rätta Jokernummer. Det hade en man i Göteborg, som köpt vinstraden för fyrtio kronor.

Sedan dess har Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson försökt få kontakt med honom. Hittills förgäves.

– Mannen har spelat online, så han kan ha suttit var som helst och spelat. Vi har ett mobilnummer som är aktivt, men jag har inte fått svar än. Och vår kundservice har heller inte fått någon påringning av honom, säger Pierre Jonsson och fortsätter:

– Det tyder ju på att han helt enkelt inte vet att han vunnit. För hade man vunnit nästan 138 miljoner skulle man nog försöka få det bekräftat direkt, tror han.

Kan ta tid

Oftast kommer Svenska Spel snabbt i kontakt med storvinnarna. Men det har hänt förr att det dröjt:

– Den som jag tror tog längst tid att nå hade nåt läkarprojekt i Venezuela. Det tog tre månader...

Men det är ingen risk att pengarna fryser inne.

– Nej, det är vinnarens pengar. Så länge vi ser att spelet är kopplat till ett aktivt bankkonto så...

Pierre Jonsson misstänker att vinnaren kan vara någon som spelar både onsdag och lördag, och inte bryr sig om att kolla spelkontot förrän inför nästa dragning.

– Då kommer det ju att finnas en indikation om att där finns en storvinst. Det som sedan händer när vi får tag på personen är att de erbjuds stöd och rådgivning, både juridisk och ekonomisk sådan, Vi lägger inte bara en sån summa i knät på honom, säger Pierre Jonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer