Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig Göteborgs Kulturkalas. Foto: TT/SVT

Göteborgs kulturkalas riskerar förlora miljonstöd

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs kulturkalas är inne i en förändringsprocess och har bland annat bytt namn. Nu kan det bli så att festivalen förlorar miljonstöd från regionen.

Festivalen, som nyligen bytt namn till Gothenburg culture festival, har sökt 1 650 000 i stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd, men nu rapporterar Kulturnytt i P1 att stödet kan försvinna.

– Vi har inte fått någon ansökan förkulturkalaset för 2019 förrän i mars och då hade vi redan lagt vårbudget, säger Conny Brännberg, kristdemokrat och nämndens ordförande, till P1.

Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på festivalen, håller inte med regionen och ser det som beklagligt om stödet uteblir.

– Antingen har man valt att inte läsa det som vi har skrivit eller så har man bestämt sig på förhand att inte satsa på festivalen, säger han till P1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.