Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen är på plats vid Göteborgs tingsrätt på grund av ett bombhot. Foto: SVT

Göteborgs tingsrätt bombhotad

Uppdaterad
Publicerad

En person har hotat med att köra in en bil full med sprängmedel in i tingsrätten i Göteborg. Polisen är på plats och kontrollerar fordon som passerar tingsrätten.

Under onsdagen inkom ett hot mot Göteborgs tingsrätt från en person som sa att denne skulle köra in ett fordon fullt med sprängmedel rakt in i tingsrätten. Polisen har flera patruller på plats och genomför kontroller på fordon.

– Just nu påbörjar vi arbetet och försöker sammaställa information för att ta reda på vad som har hänt, men man får anse att det föreligger en hotbild eftersom man har bombhotat tingsrätten, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polis på plats meddelar att ordinarie verksamhet i tingsrätten inte påverkas av bombhotet.

Anmälan om olaga hot mot grupp

Vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen var polisen kvar vid tingsrätten.

– Vi har någon eller några patruller kvar för kontroll av fordon som kör in till tingsrätten, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot mot grupp. En undersökning för att spåra avsändaren av mejlet har påbörjats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer