Foto: Daniel Stenholm/Svenska Seglarförbundet

Göteborgsbesättning tog hem segern i Mästarnas mästare på Marstrand

Publicerad

Det blev Nicklas Dackhammar med sitt matchracingteam som vann Mästarnas mästare. En kappseglingstävling vid Marstrand i Göteborgs skärgård.

– Det här känns stort. Alla gick stenhårt in för det här, säger Nicklas Dackhammar i ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.

Alla som deltog i helgens regatta är de som vunnit SM i någon kappseglingsklass tidigare och på det sättet kvalificerat sig för helgens tävlingar. Matchracingteamet Dackhammar vann Mästarnas mästare i hård kamp mot drygt 40-talet andra SM-vinnare och landslagsseglare.

I det vinnande laget ingick också Erik Larsson, Jakob Wilson och Pontus Dackhammar.

Segerchansen höll att på förstöras

Till finalen hade de åtta bästa lagen kvalificerat sig efter korta race i helgen inne i hamnen i Marstrand, enligt ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.

Nicklas Dackhammar, Erik Larsson, Jakob Wilson och Pontus Dackhammar. Foto: Daniel Stenholm/Svenska Seglarförbundet

Deras segerchanser höll dock på att förstöras under tävlingens gång.

– Det blev lite panik ombord när vi inte fick gennakern att stå. Först visste vid inte vad felet var, säger Nicklas som fick placera en man liggande på fördäck och hålla peken på plats på undanvinden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.