Maria Rydén (M) har enligt tidningen GT rest jorden runt samtidigt som hon haft sin kommunalrådslön. Foto: Göteborgs stad/TT

Göteborgsmoderat reste jorden runt på arbetstid

Uppdaterad
Publicerad

Australien, Namibia, Paris och USA – det är några av de destinationer som göteborgsmoderaten Maria Rydén ska ha gjort privata semesterresor till på betald arbetstid som kommunalråd.

– Det är jättepinsamt, säger hon när tidningen GT ifrågasätter lyxresorna.

Det var tidningen GT som avslöjade att Maria Rydén, moderaternas kommunalråd och vice ordförande för partiets kvinnoförbund åkt på ett antal resor i privata sammanhang de senaste åren som varit på betald arbetstid.

Skattebetalarna har stått för kommunalrådslönen på 62.000 i månaden medan Maria Rydén varit i flera olika länder och postat bilder och texter på sociala medier om hur hon och sambon semestrat.

– Det är jättepinsamt, fruktansvärt pinsamt, säger Maria Rydén när tidningen GT konfronterar henne.

– Hon har haft anmärkningsvärd dålig administrativ ordning. Hon måste återställa detta för att ha kvar förtroendet, säger Jonas Ransgård som är moderaternas gruppledare i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.