Föräldrarna Vincent Samuelsson och Nycole Ojari med dottern Khaleesi. Foto: Privat/TT

Göteborgsparet döpte dotter efter Game of Thrones-karaktär

Uppdaterad
Publicerad

Idag släpptes det sista avsnittet av den välkända serien Game of Thrones i Sverige. Serien är hyllad världen över och en del fans har gått så långt att de till och med döpt sina barn efter karaktärer i serien.

SPOILERVARNING! Den som inte sett senaste säsongen av Game of Thrones bör sluta läsa här.

En av huvudkaraktärerna i serien Game of Thrones är den slavbefriande drak-mamman Daenerys Targaryen, även känd som Khaleesi, hon har länge varit en av seriens mest omtyckta karaktärer. Dock lämnades många tittare i chock efter det femte avsnittet i den sista säsongen, där Khaleesi red sin drake som brände ner den fiktiva huvudstaden King's landing.

Tvååriga Khaleesi från Göteborg

Två Game of Thrones-fans som gjort det lilla extra för att förklara sin kärlek till serien är Vincent Samuelsson och Nycole Ojari från Göteborg. De döpte sin tvååriga dotter efter Khaleesi från serien. Men för dem är namnet fortfarande lika kärt, trots karaktärens dramatiska vändpunkt i serien.

– Hon har ju alltid varit en galen karaktär, hon har bara haft snälla rådgivare som hindrat henne. Så vi har absolut inte någon ångest efter vändningen, säger pappan Vincent Samuelsson.

Möt tvååriga Khaleesi i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.