Pengar till skola under loven. Foto: SVT/Arkiv

Göteborgsskola anmäld för undermålig undervisning

Publicerad

Lärare ringde och berättade att de inte kunde garantera pojkens säkerhet. Nu kräver Skolinspektionen svar på vad skolan gjort för att garantera pojken undervisning.

Det var i oktober i år som en mamma anmälde till Skolinspektionen att hennes 12-åriga son knappt fick någon undervisning. I anmälan framkommer det att sonen, som går i sjätte klass, varit utsatt för mobbning av andra elever och att klasslärare ringt och berättat att de inte kan garantera 12-åringens säkerhet.

Mamman försökte flytta sonen till en annan skola men nekades, och därefter har man försökt med tillfälliga lösningar. Konsekvensen har enligt anmälan blivit att pojken får en timmes undervisning om dagen och är avskild från övriga elever.

Nu kräver Skolinspektionen svar från Göteborgsskolan om hur man har hanterat situationen för att garantera att 12-åringen får det stöd han behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.