Hör vad högstadieeleverna tycker om ett gymnasium i Götene. Foto: SVT

Götene kan få ett gymnasium

Uppdaterad
Publicerad

En friskoleverksamhet har lämnat in en förfrågan till Götene kommun om att starta ett yrkesgymnasium. Utbildningarna ska vara anpassade till de lokala företagens behov.

Götene kan få sitt första gymnasium om några år. Det kommer vara utbildningar inom industri, administration och bygg- och anläggning. Beskedet ska ges i augusti 2020 och kan tidigast starta upp 2021.

– Vi ser att vårt lokala näringsliv har behov av kompetens både nu och på sikt så det är ett framtida önskemål, säger Susanne Andersson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Hur ser utbildningen ut idag?

– Våra Göteneungdomar väljer främst Lidköping som gymnasieort, en del väljer även Skara eller Mariestad, säger hon.

Är du positivt eller negativt inställd?

– Jag är positivt inställd. I och med att vi har gott samarbete med vårt näringsliv här och skolan, vi har jättebra kanaler upparbetat här. Det finns goda förutsättningar för ett bra samarbete framöver, säger Susanne Andersson.

Hör mer i klippet ovan vad högstadieeleverna i Götene tycker om ett gymnasium.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.