En man i 25-årsåldern har avlidit efter ett bråk vid en bygdegård på Tjörn. Nu har domen fallit mot den man som skallade honom. Foto: Mikael Berglund

Grälet på fest ledde till dödsfall – och fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Ett år och tre månaders fängelse för vållande till annans död och misshandel. Det blev domen för den 26-åring som skallade en 25-årig bekant under ett bråk. Den som skallats föll så illa att han avled.

Det var i samband med ett 30-årskalas på Tjörn som männen började gräla. Till slut blev 26-åringen så förbannad att han skallade den andre, som alltså ramlade ner i asfalten och förlorade medvetandet. Några timmar senare avled han.

Vållande till annans död

Åklagaren menar att den åtalades avsikt aldrig var att det skulle gå så illa, men att 26-åringen tog en medveten risk och visade hänsynslöshet genom att skalla. Förutom att dömas till fängelse för vållande till annans död och misshandel ”av normalgraden” ska mannen också betala ett skadestånd till flera av 25-åringens familjemedlemmar, på sammanlagt drygt 90 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.