Elenore Hafstrand är en av de som drabbats av explosionen i Annedal. Nu har en av hennes grannar gått bort efter att ha vårdats på sjukhus med allvarliga skador. Foto: SVT/Björn Larsson Rosvall/TT

Grannen om dödsfallet: ”Nu blir man påmind om hur allvarligt det var”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsmorgonen avled en kvinna som vårdats på sjukhus efter explosionen på Övre Husargatan i Annedal. Nyheten om dödsfallet får grannarna att se på händelsen ur ett nytt perspektiv.

– Nu blir man plötsligt påmind om hur allvarligt det faktiskt var, och att det tyvärr hade den här utgången, säger Elenore Hafstrand.

Elenores lägenhet ligger i en av de berörda trappuppgångarna, och sedan explosionen den 28 september har hon fått bo på hotell, precis som många andra drabbade.

Explosion i Annedal i Göteborg

Förstod allvaret

Hon såg när brandkåren bar ut den nu avlidna kvinnan ur lägenheten, och berättar att hon förstod direkt hur allvarligt läget var.

– Undrar om hon kommer överleva detta, det var min första tanke, säger Elenore Hafstrand.

Totalt skadades 16 personer i explosionen och branden, varav fyra var allvarligt skadade och fick intensivvård. Kvinnan är den enda som avlidit i samband med händelsen, övriga personer har kunnat lämna sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet