Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Grästorpsungdomarna Adrian Nilsson och Malte Karlsson. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Grästorpsungdomar: ”De flesta hänger på när någon ska konfirmera sig”

Uppdaterad
Publicerad

In på kyrkans parkering i Grästorp kommer en EPA-traktor. I den sitter två av kyrkans mest aktiva ungdomar. Här filmas en scen till pastoratets rekryteringsfilm för konfirmander.

– Det är viktigt att de gör det kul i kyrkan och jag tror det är en av de drivande faktorerna till att det kommer så många hit, säger Malte Karlsson, ägare till EPA-traktorn och ungdomsledare i kyrkan.

I Grästorp är närmare 80 procent av invånarna med i Svenska kyrkan. Medan storstadsförsamlingar för en tynande tillvaro lockar kyrkorna på den västsvenska landsbygden nya generationer till kyrkan.

– Vi har otroligt många som konfirmeras här och får möta 75 procent av ungdomarna som konfirmander. Då bygger man ju en relation för framtiden, säger kyrkoherde AnnaLena Nordlund.

I klippet filmar några ungdomsledare en scen till pastoratets rekryteringsfilm för konfirmander och berättar om vad de tror lockar många Grästorpsungdomar till kyrkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer