Gravid kvinna utsatt för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En man uppges ha tagit strypgrepp på sin gravida dotter som är i 20-årsåldern. Händelsen ska ha inträffat sent på fredagskvällen söder om Borås. Mannen är inte frihetsberövad. 

Strax efter 23-tiden fick polisen kännedom om misshandel som ska ha ägt rum i en bostad mellan flera familjemedlemmar söder om Borås. Pappan till den gravida kvinnan är i 45-årsåldern och ska ha tagit strypgrepp och knäat sin gravida dotter. Men omständigheterna vad som hänt är fortfarande oklara, enligt polisen i Borås. Den gravida kvinnan har under natten tvingats uppsöka sjukhus för undersökning.

Flera anmälningar upprättade

Tre anmälningar om misshandel är upprättade. Bland annat har pappan anmält dottern för att ha bitit honom. Enligt polisen blev mindre barn vittnen till händelsen.

– Förundersökning är inledd men eftersom det är ett relationsärende har vi lämnat över det till åklagaren, säger Fredrik Zetterlund, jourhavande förundersökningsledare vid Boråspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.