SVT:s Way out West-panel tycker till om nytt område, mode och kuppar. Foto: SVT

Guldtatueringar och magkedjor kommer skaka Frihamnen

Uppdaterad
Publicerad

Vi fick en exklusiv chans att ta med en panel av förväntansfulla Way out West-besökare till det nya Stay out West-området och sia om trender och kuppmakare.

Den stora nyheten i år är det nya evenemangsområdet i Frihamnen. Tanken är att det ska bli enklare för festivalbesökarna att hitta nästa steg efter att spelningarna i Slottsskogen tagit slut. Vår panel fick ta en smygtitt.

– Det känns helt fantastiskt att ha allt samlat på en plats. Då man slipper irra omkring i stan för att gå på Stay out West, förklarar den Sara Lunderberg som varit på Stay out West många gånger men som ska för första gången på själva festivalen.

– Jag tror det blir jättebra, det är mycket yta här och ett avskilt område utan att man behöver oroa sig för att dra vidare eller inte, menar Danielle Chruchman som besökt festivaler runt om i världen.

– Exakt det jag saknade förra året. I fjol var det mycket köer och man kom inte in på alla ställen, minns Sabina Olson som hoppas på en smidigare och bättre festivalupplevelse i år.

Panelen

Panelen består av Danielle Churchman, modedesigner och rutinerad festivalbesökare, nyinflyttad i Göteborg. Sara Lundberg, ingenjörsstudent och trogen Stay out West-besökare men som ska gå på sitt första Way out West i år. Sabina Olson, fotograf och trogen Way out West-fantast med hopp om förbättringar inför årets festival.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.