Foto: SVT

Ridklubb tvingas bort från Gunnebo

Publicerad

Gunnebos Ryttarsällskap kan komma att läggas ner. Det trots att föreningen med runt 300 medlemmar har fungerat väl under femton års tid.
– Beskedet kom som en kalldusch, säger föreningens ordförande Eva Regnell.

Anledningen till att klubbens existens hotas är att hyreskontraktet mellan Gunnebo Slott och trädgårdar, Gunnebos Ryttarsällskap och Mölndals stad har sagts upp. Marken som kommunen hyr av Gunnebo Slott och trädgårdar är ett kulturarv, och nu får den inte fortsätta hyras ut, meddelar Länsstyrelsen. Beskedet att hyreskontraktet inte kommer att förlängas efter nästa år, fick klubben vid årsskiftet.

– Det kom som en kalldusch, säger Eva Regnell som är ordförande för klubben. Vi har ju fått besked om kontraktet kommer att förlängas ett år i taget fram till dess att kultur- och fritidsförvaltningen har hittat en ny plats som vi kan vara på. Nu har vi varken det ena eller det andra.

Osäker framtid

Klubben kommer att kunna fortsätta sin verksamhet vid Gunnebo Slott och trädgårdar fram till slutet av 2017. Vad som händer efter det är oklart. I nuläget finns nämligen inga andra alternativ.

– Vad gör vi om vi inte har en ny plats efter nästa år? undrar Eva Regnell. Hästar kan vi inte ställa i ett lager och förvara.

Kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndal säger själva att de arbetat hårt med att utreda var klubben kan verka i framtiden, men att de ännu inte har några resultat att visa.

2000 namnunderskrifter

I slutet av oktober lämnade klubben in 2.000 namnunderskrifter till kultur- och fritidsnämnden i protest mot att det i dagsläget inte finns någon plan för klubbens framtid.

– Jag vill kunna se mina medlemmar i ögonen och kunna säga; ”nu har vi gjort det vi kan”, säger Eva Regnell. Att säga att det inte gick, det vore ett misslyckande för föreningen och jag vågar inte tänka på vad det skulle innebära.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer