En sinnesundersökning visar att läkaren misstänks för en allvarlig psykisk störning. Foto: TT

Häktad läkare misstänks vara psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den läkare som är häktad för en rad grova sexövergrepp på barn bedöms lida av en allvarlig psykisk störning, visar en mindre sinnesundersökning. Om bedömningen står sig kan mannen i så fall dömas till vård i stället för fängelse om han fälls för brotten han misstänks för.

Läkaren som är bosatt i Skaraborg har varit verksam i flera delar av landet och misstänks för att ha genomfört obefogade kroppsundersökningar och för att ha dokumenterat barn i sexuellt syfte.

Utredningen har sedan i vintras vuxit och nu finns 52 brottsoffer varav nio från Skaraborg, det rapporterar P4 Skaraborg.

Läkaren utreds för sammanlagt 68 brott, däribland grova sexuella övergrepp mot barn samt barnpornografibrott, utnyttjanden av barn för sexuell posering och sexuella ofredanden.

Senast på torsdag måste åklagaren väcka åtal eller begära förlängning av häktningen. Mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.