Häktas misstänkt för mordförsök i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps i samband med en knivattack på en kille i 20-årsåldern under lördagen har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Händelsen inträffade på en hamburgerrestaurang i centrala Göteborg.

Den misstänkta gärningsmannen, som är i 30-årsåldern, häktades under tisdagen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, skriver GP.

– Det finns inget som tyder på att det finns någon koppling mellan den misstänkte och den målsägande, som troligen har befunnit sig på Burger King vid fel plats vid fel tillfälle, säger kammaråklagare Johanna Marcusson till tidningen.

Det var på lördagskvällen vid 20-tiden som polisen larmades till restaurangen Burger King på Järntorget i Göteborg. En man i 20-årsåldern hade stuckits med kniv och fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

Den misstänkte gärningsmannen greps strax därefter i närheten av platsen.

– Och det skedde odramatiskt, sa polisens vakthavande befäl Morten Gunneng till SVT Nyheter i samband med gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.