Tingsrätten i Göteborg fick öppna extra salar som följd av polisens många gripanden. Foto: svt

Häktningsförhandlingarna efter polisens razzior fyllde tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagmorgonen påbörjades häktningsförhandlingarna mot de personer som greps vid måndagens polisrazzior. 70 personer greps då totalt i Sverige, varav 21 personer i Västsverige.

Det var under en stor samordnad operation kallad Trojan Shield som polisen i måndags genomförde razzior i sexton länder runtom i världen. Fler än 800 personer med kopplingar till organiserad brottslighet frihetsberövades och tjugoen av dessa greps alltså i Västsverige.

Misstänkt grova brott

När häktningsförhandlingarna inleddes på torsdagsmorgonen var tingsrätten i Göteborg tvungen att öppna upp två extra salar för att få plats med alla förhandlingar under dagen. Brottsrubriceringarna handlar främst om grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott, men också i ett par fall om mordförsök och mord.

Ledande kriminella

Flera personer ska vara så kallade toppnamn inom den organiserade brottsligheten i Västsverige. Bland annat gäller det den 32-åriga man som tros vara den verkliga importören av det cannabis som beslagtogs i november förra året av tullen i Göteborg. Knarket smugglades i marmorskivor och hade ett värde på 120 miljoner kronor. 32-åringen misstänks nu för synnerligen grovt narkotikabrott och är en av de som beslutats häktas med restriktioner under torsdagens förhandlingar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer