Abubakar Mohamud är positiv till att stora satsningar sker på särskilt utsatta områden i Göteborg. Foto: Sofia Netskar/SVT

Hammarkullebon om miljardsatsningen: ”Det är helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Abubakar Mohamud från Hammarkullen i Göteborg blir chockad när han får veta att en miljardsatsning pågår i hans egna område.

– Det här har behövts länge, säger Abubakar Mohamud.

Det är Framtiden, som äger de kommunala bostadsbolagen i Göteborg och över 20 torg, som nu satsar elva miljarder kronor på de sex särskilt utsatta områdena i Göteborg. Detta efter ett politiskt beslut om att områdena skall sluta vara särskilt utsatta inom fem år.

Mycket som behöver göras

Hammarkullebon Abubakar Mohamud skulle kunna prata en hel dag om vad han tycker borde bli bättre i området där han vuxit upp. Det bubblar ständigt inombords. Men när SVT Nyheter Väst berättar att en storsatsning på Hammarkullen sker i detta nu blir han lite chockad.

Hör hur Abubakar Mohamud tänker i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.