Foto: TT / Moderaterna

Han ersätter Maria Rydén

Uppdaterad
Publicerad

Axel Josefson ska ersätta Maria Rydén och bli nytt biträdande kommunalråd för Moderaterna i Göteborg.

Under måndagskvällen nominerade Moderaternas kommunfullmäktigegrupp Axel Josefson till nytt biträdande kommunalråd. Axel Josefson tar över Maria Rydéns ansvarsområden äldreomsorg, funktionshinder, personal, mänskliga rättigheter och internationella frågor.

När Maria Rydén avgick i januari efter tidningen GT:s avslöjanden om privata resor på betald arbetstid gick Hampus Magnusson in som ordinarie kommunalråd.

Hans plats som biträdande kommunalråd tas nu över av Axel Josefson från Göteborg.

– Han är en driven politiker och det här blir en jättebra förstärkning. Det är ju valår och nu toppar vi laget, säger Jonas Ransgård, gruppledare för Moderaterna i Göteborg.

LÄS MER: Maria Rydén lämnar alla kommunala uppdrag

Uppskattar Maria Rydéns arbete

Axel Josefson är ledamot i kommunfullmäktige sedan 2010 och sitter i Byggnadsnämnden och Trafiknämnden samt är vice ordförande i Business Region Göteborg.

– Mitt fokus kommer vara kring valfrihetsreformen och jag tänker lägga extra kraft på att se till att vi får fler platser på våra äldreboenden, säger Axel Josefson.

Att ersätta Maria Rydén efter alla turer är inte det lättaste tycker Axel Josefson, men han uppskattar allt arbete hon gjort.

– På ett sätt känns det tråkigt. Jag har uppskattat Maria och hennes arbete för kommunen och oss Moderater, säger han.

Valet av Axel Josefson fastställs av kommunfullmäktige på torsdag 22 februari. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.