Hannes Stiller ny klubbchef i Ljungskile SK

Publicerad

IFK-profilen Hannes Stiller tar över som klubbchef i Ljungskile SK. Samtidigt fortsätter han som assisterande tränare och spelare i laget.
– Och trebarnsfar, kan du ju också lägga till på cv:t, säger han.

Så sent som igår satte ”Killer” Stiller, 2-2 målet i matchen mot IK Frej Täby och säkrade en poäng för superettanlaget Ljungskile SK.

Vid lunchtid på torsdagen offentliggjordes han som nästa klubbchef.

– Det känns oerhört inspirerande och roligt. Det är en process som växt fram och när man står här idag så känns det väldigt bra, säger Hannes Stiller

Hannes Stiller bytte blåvitt till grönvitt och kom till Ljungskile inför säsongen 2014, då var man ruggigt nära att klättra upp till allsvenskan. Senare har han tagit plats som assisterande spelande tränare intill Jonas Olsson.

Får tre funktioner

Nu ska han bolla mellan tre funktioner inför kommande säsong.

– Ja, och trebarnsfar kan du ju också lägga till på cv:t... Men det är klart att jag har tänkt igenom det här noggrant och ser att det finns goda möjligheter att göra det här, annars hade jag avstått, säger Hannes Stiller.

Ljungskile SK har i många år brottats med en ekonomi i obalans. Även om man säger sig främst har valt sin nya klubbchefen på grund av en god inställning till klubbens värderingar så spelar ekonomin roll – att få tre funktioner i en.

– Det är ett utslag av ekonomiskt tänkande och ett medvetet beslut, visst är det så. Men jag tycker också att det är en bra lösning. Hannes har den förmågan vi söker, säger Erland Holmdahl, ordförande i styrelsen.

Nuvarande klubbchefen Mats Andersson sitter kvar juni månad ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer