Hänt i natt – två personer hotades med kniv

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördagen hotades två personer med kniv i länet. I Göteborg tvingades en person lämna ifrån sig sitt bankkort och i Ale ska två män genom knivhot ha försökt att tvinga till sig en mans bil.

Den första händelsen i Göteborg ägde rum vid elvatiden på fredagskvällen vid Oskar Fredriks kyrka. Tre personer ska ha hotat offret, en man, med en kniv mot halsen och på det sättet fått honom att lämna ifrån sig bankkort och kod. En av gärningsmännen ska ha försvunnit på elcykel för att ta ut pengar.

- Vi har fått väldigt lite information men de uppgifter vi fått är att han på det här sättet har blivit av med pengar, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Offret ska inte fått några fysiska skador. Polisen rubricerar händelsen som personrån/grovt rån och ingen är ännu gripen.

Invikad till vägrenen

Strax efter midnatt kom nästa larm om knivhot och försök till rån. En man ringer till polisen och berättar att två män försökt att ta hans bil vid Starrkärr i Ale kommun då han kom körande på väg mot Älvängen.

- Mannen som äger bilen har blivit invinkad till vägrenen, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

När offret stannar sliter en man upp passagerardörren, han har en kniv i handen och säger att han ska ha bilen.

Bilägaren lyckas komma ur situationen genom att hoppa ur bilen med ett fälgkors i handen. Gärningsmännen väljer då att springa från platsen till ett väntande fordon.

Ingen person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.