Foto: Marie Ekwall

Fåret Francis hittades på ett lager i Mölndal – skrämde personalen

Uppdaterad
Publicerad

Ett bräkande ljud från lagerlokalen hördes under onsdagen på Gabriel Gallardos jobb i Mölndal.
Det visade sig vara ett får som hade tagit sig in i lokalen.
– Vi blev livrädda, säger han.

Det var en helt vanlig dag på jobbet. 29-årige Gabriel Gallardo, som jobbar på ett lager i Mölndal, höll på att ge instruktioner för en kollega, då de plötsligt hörde något som lät som ett får, vilket P4 Göteborg tidigare har rapporterat om.

– Vi hade en port öppen in till lagret och plötsligt hörde vi ett bräkande. Vi trodde först att det var någon chaufför som skojade med oss och reagerade inte så mycket, fram tills det kom ett får springande mot oss, som att den var glad att se oss, berättar Gabriel Gallardo.

Mycket riktigt så var det ett får som hade tagit sig in i en lagerlokal i Mölndal – fåret Francis.

– Vi blev livrädda. Den gjorde ljud samtidigt som den sprang mot oss. Jag sprang direkt in och stängde kontorsdörren och min kollega sprang upp för en trappa, snabbare än någonsin, säger han.

Haltade och var stressad

Han berättar att de tillslut öppnade dörren och tittade ut.

– Och så stod den där, och tittade.

Gabriel Gallardo berättar att han misstänker att Francis hade gått i genom mycket för att hamna i Mölndal.

– Den haltade och verkade stressad. Det var ganska hysteriskt där ett tag och man skrattade ihjäl sig samtidigt som man var livrädd. Det är lite läskigt när ett får springer efter en på jobbet.

Ägare lokaliserades

Enligt Gabriel Gallardo ska fåret ha varit i lagret i två timmar.

– Den gick runt och luktade och såg ut att leta efter någonting.

Efter ett par samtal och en efterlysning i P4 Göteborg lokaliserades en person som kunde omhänderta Francis.

– Det här är definitivt rankat högst på listan bland det sjukaste jag har varit med om på jobbet, säger Gabriel Gallardo.

Går i egen hage

Mats Havström är enhetschef och ansvarig för Änggårdsbergens naturreservat. För honom är det fortfarande en gåta hur Francis hamnade i Mölndal.

– Vi vet inte exakt hur det inträffade. Hon upptäcktes nere i Mölndal och vi fick dit personal på onsdagseftermiddagen, då var hon lite chockad och trött och haltade en smula. Nu går hon i en egen hage och en veterinär kommer att titta på henne innan hon kan komma tillbaka till sin flock, säger han.

Mats Havström berättar att de arbetar efter hypotesen att Francis har tagit sig ut för att hon har blivit stressad av någonting. Men vad det skulle vara är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer