Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Göteborgs stad

Så blir nya badet i Frihamnen – två bassänger med havsvatten

Uppdaterad
Publicerad

I helgen öppnar Jubileumsparkens nya hamnbad i Frihamnen i Göteborg. Då slås portarna upp till tre nya bassänger varav två med saltvatten. Entrén är gratis – men notan för parken ligger hittills på närmare 250 miljoner kronor.

Området Jubileumsparken i Frihamnen, alldeles vid Hisingsbrons norra fäste, har planerats i nära 15 år. Nu till helgen är nya baddelen färdig och på söndag är det invigning med kungen som kommer på besök.

– Det är gratis, öppet och tillgängligt för alla, säger Ia Kjellsdotter, verksamhetsansvarig.

Tidigare har det bara funnits en bassäng men nu har en stor ombyggnad skett. Det nya badet består av tre bassänger och har plats för 500 badgäster.

Genom en helt ny teknisk lösning innehåller två av hamnbadets tre bassänger saltvatten som pumpas upp från Göta älv. En av bassängerna är avsedd för simträning, en har en rutschkana och i den runda bassängen är det hopp och dyk som gäller.

Notan för parken är enligt kommunen hittills 244 miljoner kronor.

Se hur det kommer att se ut i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.