Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Niondeklassarna Sidra El-khalili, Shamso Mohamed, Abdirahman Hassan och Abdullah Keric känner trygghet i att få vara kvar på skolan sin sista termin. Foto: Elin Schwartz/SVT

Eleven Sidra: ”Känns väldigt tryggt att få vara kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet för Römosseskolorna i Göteborg drogs in efter att styrelsen fått kritik för bristande ekonomiskt ansvar, men nu har förvaltningsrätten beslutat att skolan får fortsätta hålla öppet. Det välkomnas av eleverna på skolan.

Det var i höstas som skolans tidigare rektor åtalades för grovt bokföringsbrott, han arbetade inte längre på skolan, men snart därefter drog skolinspektionen in Föreningen Framstegsskolans tillstånd att driva Römosseskolorna.

– Det har varit en tyngd att inte veta om skolan får fortsätta vara öppen. Jag har inte varit lika motiverad i skolan och det har varit jobbigt att gå runt och tänka på vart vi ska ta vägen, säger eleven Abdullah Keric.

Starta klippet för att se vad eleverna Sidra El-khalili, Shamso Mohamed, Abdirahman Hassan och Abdullah Keric hoppas att skolinspektionens nya prövning ska ge för resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer