Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vattnet forsade in i Västtrafiks buss när den körde på en översvämmad väg. Resenären Angelica Eriksson filmade med sin mobil. Foto: Privat/Angelica Eriksson

Här forsar vattnet in i bussen

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Eriksson hoppade på lördagsmorgonen på buss 755 från Kållereds station. Hon hann inte långt innan vatten började välla in på bussgolvet, vilket GP var först med att skriva om.
– Jag tänkte att det här kommer aldrig att gå, säger Angelica Eriksson till SVT Nyheter Väst.

Angelica Eriksson såg hur bussen hon satt på närmade sig en viadukt, där nattens regn orsakat en rejäl översvämning.

– Det var minst en meter högt vatten under bron, berättar Angelica Eriksson.

Göteborgs-Posten var först med att skriva om Västtrafiks buss som tog in vatten på lördagsmorgonen. Resenären Angelica Eriksson säger att hon tänkte att ”det här kommer aldrig att gå” och tog snabbt upp mobilen och började filma när vattnet vällde in.

Lutade bussen för att få ut vattnet

Angelica berättar att chauffören, när de passerat de värsta vattenansamlingarna, öppnade dörrarna och försökte bli av med vattnet genom att luta bussen, som man gör när någon ska gå av eller på med barnvagn eller rullstol.

– När vi kom fram till sista stationen där jag skulle av, så kom det rök från bussen lite här och var, säger Angelica Eriksson.

Fler bussar fick ledas om

Enligt Västtrafik fick bussen inga skador av händelsen och kunde köra vidare under dagen, dock fick den ta en annan väg på nästa tur.

– Det här är den enda bussen som tagit in vatten idag. De andra bussarna hann vi leda om för att undvika den här viadukten, säger Lena Johansson, pressjour Västtrafik.

Flera bussar i Boråsområdet har även de fått ledas om under lördagen på grund av översvämmade vägar.

Starta klippet ovan för att se när vattnet forsar in i Västtrafiks buss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer