I affären firar man att någon av kunderna vunnit storvinsten. Foto: Privat/Arkivbild

Här köptes den vinnande miljonlotten

Uppdaterad
Publicerad

På Ica Kvantum Sannegården såldes lotten som innehöll rekordvinsten på Eurojackpot. I dag firar butiken med skyltar och ballonger för att gratulera den okända vinnaren.

– Vi är nog lika lyckliga som vinnaren är, säger Ingrid, säljare i förbutiken.

En okänd göteborgare har vunnit rekordvinsten på Eurojackpot. En summa som innebär 257 985 846 kronor, det är den högsta spelvinsten någonsin i landet, enligt Svenska spel.

– Det är lite kul att det händer i Göteborg också för i början på maj fick en person i Partille 208 miljoner. Så på bara två månader har Göteborgsområdet fått två rejäla vinster, säger Johanna Alba, vinnarkommunikatör vid Svenska spel.

”Blåser upp ballonger”

Lotten köptes på Ica Kvantum Sannegården.

– Det känns helt fantastiskt att vi fick lov att sälja den vinnande lotten.  Vi är nog lika lyckliga som vinnaren är och håller på att sätta upp skyltar och blåser upp ballonger, för att uppmärksamma det hela, säger Ingrid, säljare i förbutiken.

Jakten på en vinnare

Men vem som har kammat hem vinsten är okänt.

– Nu börjar arbetet med att få tag på vinnaren och att gratulera och informera om vinsten, om personen inte har sett det själv ännu. Det är en liten process att få tag på vinnare, säger Johanna Alba vid Svenska spel.

Hur kan ni inte veta vem som har vunnit? 

– Vi vet vem som har lämnat in spelet eftersom det är obligatorisk registrering. Men det är först när man pratar med personen som vi får reda på vem den faktiska vinnaren är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.