Här räddas kvinna ur brinnande hus i Hammarkullen Foto: SVT/Warda Masharawi

Här räddas kvinna ur brinnande hus i Hammarkullen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen utbröt en brand i ett flerfamiljshus i Hammarkullen i Göteborg. Flera av de boende försökte ta sig ut genom fönsterna. I en film som spridits på sociala medier syns hur flera killar räddar en kvinna från den giftiga röken som sprids i hennes lägenhet.

– Jag är tacksam för att de räddade mitt liv​, säger Ikram Isse Mahamed som räddades.

Se räddningsaktionen i klippet ovan.

Larmet till räddningstjänsten kom strax efter 18 på söndagen. Branden som startade i trapphuset spred sig till flera av lägenheterna varpå panik utbröt bland flera av boende. I en gemensam kraftsamling hjälptes människor på platsen åt att evakuera boende från de nedre lägenheterna.

Mohammed Ali som arbetar på fritidsgården Minimix en bit därifrån såg branden och fick snabbt dit brandsläckare.

– Alla hjälptes åt för att få ut folk, säger han.

Ett 30-tal brandmän arbetade samtidigt på platsen med att släcka branden och evakuera de boende högre upp.

26 personer vårdades på plats av ambulanspersonal, fem av dem är barn. Två personer fördes till sjukhus, en vuxen och ett barn. Skadeläget ska enligt polisen inte vara livshotande. Polisen har startat en förundersökning gällande grov mordbrand och genomfört en teknisk undersökning på platsen. Det finns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.