Starta klippet för att se badmintontalangen Ludvig Petre Olsson, 20, visa upp coronatillvaron inne på hotellrummet i Portugal. Foto: Skärmdump Youtube / SVT

20-åriga badmintonlöftet Ludvig Petre Olsson isolerad med covid-19 i Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Två spelare från Trollhättans badmintonförening sitter isolerade på sina hotellrum i Portugal sedan de testat positivt för covid-19.

– Det är som ett litet fängelse, säger 20-årige Ludvig Petre Olsson, en av spelarna som nu väntar på att få flyga hem.

Förra veckan flög sammanlagt fem spelare från Trollhättans badminton ner till Portugal för att delta i en stor internationell turnering. Samtliga spelare testades innan de fick flyga hem till Sverige igen och två av spelarna testade positivt för covid-19.

Den ena, det malaysiska proffset Yap Khai Quan som spelar tillfälligt för Trollhättan, fick sitt svar på flygplatsen och fick vända tillbaka till hotellet. Den andra, 20-åriga Ludvig Petre Olsson, fick provresultatet lagom till frukosten på hotellet.

Coronaviruset i Västsverige

– Det stod ”positivo” eller nåt sånt på portugisiska. Först tänkte jag att det här kan ju inte stämma, säger Ludvig från hotellrummet.

Fast på hotell

Men det stämde och Ludvig fick snabbt springa upp på rummet och isolera sig. Där har han sedan fått stanna kvar.

Varken Ludvig eller det malaysiska proffset Quan har uppvisat några allvarliga symptom. Det var dock oroligt till en början.

– Jag visste inte om jag skulle få några allvarliga symptom, och så var det jobbigt att ringa och säga till familjen och min flickvän, säger Ludvig.

Tät kontakt

Ordförande i Trollhättans Badmintonförening Jan Borgstedt, säger att de håller tät kontakt med spelarna och att de förhoppningsvis får hem dem till klubben snart igen.

– Jag pratar med dem varje dag. Så fort de testat negativt så får de åka hem, så har jag uppfattat det. Det är inte tio dagar efter utan så fort de testat negativt så får de åka hem, säger han.

Ludvig har dock hittat ett sätt att fördriva tiden på hotellrummet, han lyckades få personalen på hotellet att köpa en ukulele till honom.

– Jag ska bli bra på ukulele nu, säger han och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet