Uddevallabron stängdes för tung trafik på grund av de hårda vindarna under fredagseftermiddagen. Strax efter klockan 19 kunde all trafik köra på bron igen. Foto: SVT

Hårda vindar skapar problem i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det blåsiga vädret ställer till det i trafiken under fredagen. Räddningstjänsten får in flera larm om nedfallna träd och under den tidiga kvällen var Uddevallabron avstängd för tung trafik.

SMHI har utfärdat en Klass 1-varning för hårda vindar, med vindstyrkor uppemot 23 meter per sekund i Göteborg och Bohuslän under fredagen. Och de hårda vindarna ställer till det för trafikanterna.

Vid 17.30 stängdes Uddevallabron för tung trafik på grund av de hårda vindarna. Strax efter klockan 19 gjorde Trafikverket dock bedömningen att åter öppna för all trafik i båda riktningarna.

Räddningstjänsten har åkt på en hel del larm om nedfallna träd, och på grund av de starka vindarna är även tågtrafiken på bland annat Bohusbanan mellan Uddevalla och Strömstad inställd fram till midnatt. Detsamma gäller tåg på sträckan Göteborg-Herrljunga-Mariestad. Tågen ersätts av bussar.

– Vi har tagit hand om en del träd, främst uppåt Kungälv och Stenungsund, säger L-O Nordström, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.